Skip to content

Gretne gamle gubber

February 15, 2011

I dag satte jeg nesten tekoppen i halsen. DN har trykket et leserinnlegg av det som kanskje er Norges minst gjennomtenkte skipsreder. For å si det med en gang, så har jeg sympati med de som prøver å bedrive skipstrafikk gjennom Adenbukta, men ærlig talt. Jacob Stolt-Nielsen skriver på side 5 i dagens DN at pirater tatt i internasjonalt farvann skal skytes på stedet. Den gamle skipsrederen har tydeligvis et syn på retten til liv som kun kan karakteriseres som barbarisk (og ja, USA og Iran m.fl, dette gjelder dere også). Dødstraff er barbarisk. Stolt-Nielsen underbygger poenget sitt blant med at “Piratene lar seg ikke skremme av å bli stilt for en sivil domstol”, og konkluderer med at derfor må pirater henges eller henrettes på annen måte – på stedet.

Stolt-Nielsen synes også at det er en skam at Norge ikke er på plass i kampen mot piratene. Gratulerer. Så Norge er altså forplikta til å beskytte skipene hans når Stolt-Nielsen selv har flagget ut og har syltet ned pengene sine i skatteparadis? (les mer i kommentaren til Gunnar Stavrum i Nettavisen).

Heng denne mannen! (bilde lånt fra http://www.onezumiverse.com)

Advertisements
One Comment leave one →
  1. hege permalink
    February 15, 2011 12:26 pm

    godt poeng det siste der. blir litt paff jeg også, total mangel på empati og forståelse av at det gjerne er et resultat av fattigdom. skøting har sjelden vært en god løsning – bortsett fra når det gjelder skabbræv da.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: